GDPR: Φόρμα Επικοινωνίας - Συναίνεσης Χρήσης Προσωπικών Δεδομένων

Arrow up
Arrow down
Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήBlogblogNutrire il Pianeta - Energia per la Vita «Τροφή για τον Πλανήτη, Ενέργεια για τη Ζωή» EXPO Milano 2015

Nutrire il Pianeta - Energia per la Vita «Τροφή για τον Πλανήτη, Ενέργεια για τη Ζωή» EXPO Milano 2015

Γράφτηκε από την  Κατηγορία blog Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 11:13

Nutrire il Pianeta

Energia per la Vita 

 

EXPO Milano 2015: «Τροφή για τον Πλανήτη, Ενέργεια για Ζωή» », είναι το κεντρικό σύνθημα της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo Milano 2015, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2015 και θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου 2015 και είναι αφιερωμένη στη διατροφή (τρόφιμα και γεωργία). 

 

Στην Expo, από την οποία η Ιταλία ελπίζει να έχει πολλά οφέλη, για την εικόνα της και την οικονομική της ανάκαμψη,  συμμετέχουν εκατόν σαράντα πέντε χώρες και στους έξι μήνες κατά τους οποίους θα μείνει ανοικτή, αναμένονται πάνω από είκοσι εκατομμύρια επισκέπτες. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τα περίπου 80 περίπτερα που ανταγωνίζονται σε αρχιτεκτονική ευρηματικότητα, σε μια έκταση ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων. Μεταξύ αυτών 54 περίπτερα διαχειρίζονται από δημόσιους φορείς χωρών, εννέα είναι αφιερωμένα σε προϊόντα όπως ο καφές ή το ρύζι, ενώ άλλα φιλοξενούν επιχειρήσεις ή οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.  http://virtual.expo2015.org/?language=IT 

 

Περίπτερο Μηδέν, Padiglione Zero.  

 

Παδιγλιονε Ζερο 2

 

Το Περίπτερο Μηδέν, Padiglione Zero, είναι ένα ταξίδι μνήμης της ανθρωπότητας, μια διαδρομή από τις απαρχές της γης μέχρι τις μέρες μας. Στο εσωτερικό του, όπως περιγάφει ο αρχιτέκτονας του Περιπτέρου Michele De Lucchi, ο επισκέπτης καθοδηγείται βήμα βήμα στην εξερεύνηση και ανακάλυψη των συμβόλων και των μύθων της αθρωπότητας  μέσω μιας διαδρομής που διασχίζει τις διάφορες περιόδους της εξέλιξης της σχέσης της ανθρωπότητας με τη Φυση. "Μαθαίνω, μοιράζομαι, συγκινούμαι" αυτοί είναι οι στόχοι που θέτουν οι δημιουργοί αυτού του χώρου.

 

 

Περίπτερο Ιταλία, Padiglione Italia.

 

.padiglione italia ESTERNO

 

Το πραγματικό αξιοθέτα της EXPO είναι αυτό το Περίπτερο. Το πιο μεγάλο αλλά και το πιο θεαματικό. Μια υπέροχη οπτική εμπειρία κυρίως στις αίθουσες του "Καλειδοσκόπιου" όπου τεράστιες οθόνες αναπαράγουν τοπία και αριστουργήματα της τέχνης της Ιταλίας τα οποία πολλαπλασιάζονται στους καθρέφτες των τοίχων, της οροφής και του πατώματος. 

 

Pad Italia Expo 005

 

interno italia 5

 

interno italia 1

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του περιπτέρου:

http://www.digitalic.it/wp/mercato-2/italians/padiglione-italia-ad-expo-2015-tutte-le-foto/89722

 

Το Δέντρο της Ζωής, l'Albero della Vita.

 

albero-della-vita

 

Δίπλα στο Padiglione Italia βρίσκεται το "Δέντρο της Ζωής" ( l'Albero della Vita), ένα είδος φωτεινού μαι ηχητικού DNA. Το" Δέντρο της Ζωής"  αποτελεί ένα σύνολο "συμπυκνωμένης"  τεχνολογίας.  Led, ψηφιακά λουλούδια, σαπουνόφουσκες... Δείτε στο παρακάτω βιντέο το θέαμα σε πλήρη εξέλιξη:  https://www.facebook.com/alberodellavita.bs/videos/1569894643271684/?fallback=1&fref=nf

 

Αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε αξίζει σίγουρα να δείτε τα περίπτερα του Αζερμπαϊτζάν, Αραβικών Εμιράτων, Κίνας, Γαλλίας, Μαλαισίας, Μεξικού. Κουβέιτ και Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται μεταξύ 27 και 39 ευρώ, το οποίο είναι μειωμένο για οικογένειες και ομάδες επισκεπτών. Περίπου δέκα εκατομμύρια εισιτήρια έχουν ήδη πωληθεί, δήλωσε ο Ρέντσι. Η Ιταλία ευελπιστεί να έχει σημαντικά έσοδα, τα οποία θα προέλθουν και από τον τουρισμό κυρίως στο Μιλάνο και στην περιοχή της Λομβαρδίας.  Στο Μιλάνο έγιναν πολλά εργα ανάπλασης, για να υποδεχτεί η πόλη την έκθεση όπως η ανάπλαση των Navilgi, τη πιο γνωστής περιοχής για τη νυχτερινή διακέδαση. 

aperitivo-a-milano-a-soli-10e-e-mangiando-bene-si-01

 

movida

 

 

Η διοργάνωση της EXPO βέβαια, έχει προκαλέσει και πολλές αντιπαραθέσεις στη χώρα. Η αισθητή παρουσία μεγάλων πολυεθνικών του τομέα των τροφίμων μεταξύ των χορηγών και των συνεργατών, θεωρήθηκε ότι δε συνάδει με το ουμανιστικό μήνυμα της έκθεσης. Το κόστος της, που σε εποχή οικονομικής κρίσης για την Ιταλία ανήλθε στα 2, 5 δις. ευρώ, έγινε αντικείμενο πολλών αρνητικών σχολίων και ήρθαν στο φως πολλά  σκανδάλα διαφθοράς που σχετίζονται με την ανάληψη εργολαβιών. Οι νέοι του κινήματος «όχι στην Εxpo»,  διαδήλωσαν πριν και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων διαμαρτυρόμενοι γιατί οι οργανωτές της έκθεσης εκμεταλλεύονται την εθελοντική εργασία των νέων. Αγρότες,  τέλος, πολέμιοι των πολυεθνικών από όλο τον κόσμο, οργανώνουν την δική τους εναλλακτική διεθνή έκθεση, στο Μιλάνο πάντα, με σύνθημα «στηρίξτε τους καλλιεργητές, όχι τις πολυεθνικές». 

Διαβάστηκε 2245 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 07:52